Friday, September 24, 2010

KitchenAid Stand Mixer


Salam semua,

Ini adalah mixer yang akan dibeli dari suami saya. Kat bawah nanti saya berikan description n specification. Dia beli online saja. Katanya murah dari beli kat Malaysia. Dia pun dapat recommendation dari kawannya yang seorang chef jugak. Kawannya cakap memang pros semua guna mixer ni. Even kat UITM pun diorang guna mixer ini untuk belajar.

Hmmm. Alhamdulillah suami saya memahami kehendak saya selama ini. Luv u dear ! Moga panjang umor... Sebenarnya my hubby tu rasa kesian kot sebab sebelom ni saya cuma guna mixer biasa saja... Dia cakap lepas ni tak payah nak letih sangat... pakai mesin yang sepatutnya.... hmmm betoi gak cakap dia kan?

Cikgu-cikgu yang mengajar saya sebelom ni pun memang recommend beli mixer yang heavy duty gak... tapi dah kebatasan kewangan.... nak buat macamana kan... pakai la yang mampu dulu.

Kitchenaid ni bila saya tengok review kat internet memang teruja jugak la... even si famous Nigella tu pun pakai brand ni. Hmmm memang tak sabar nak tunggu mixer ni sampai kat rumah...

Kengkawan... please bagi komen n review sikit pasal mixer ni...

Sori le lambat nak upload kat post nih... hehehhe.... ini adalah beberapa gambar kitchenaid saya...

Ini waktu sampai kat rumah... Alhamdulillah shipping memang cepat....

Berhati-hati kerana beratnya hampir 13 kilogram... saya guna my hubby ler nak mengangkatnyer... hehe...





Keadaan kitcheaid di dalam kotak...









Kitchenaid yang masih 'dara'...









Gambaran dekat...









Kepala plug bagi kitchenaid ( berlainan bukan? )









### Nota penting : Saya lupa memberi tahu 'voltage converter' perlu digunakan untuk kegunaan di Malaysia kerana kita memakai voltage yang berbeza. Penyelesaiannya cuma pergi ke kedai electrik dan tanya alat 'voltage converter' tu. Kepala plug bagi kitchenaid juga berlainan... jaga-jaga tau jangan cuba jugak kat plug kat rumah tu. Hehe...


Ok ... ni details tentang :


KitchenAid Ultra Power Stand Mixer - Onyx
Model No. KSM95OB

KitchenAid first sold their home mixers in 1919. Since then, KitchenAid Stand Mixers have become easier for the home chef to buy, store and use, but the reputation for sturdy construction and reliable performance has not changed. The Ultra Power Mixer has a 4.5-qt. bowl; it boasts 300 watts of power for mixing double batches. The KitchenAid Stand Mixer has an accessory hub that accepts a variety of attachments that simplify many common kitchen chores like vegetable slicing, food grinding and even making fresh pasta and homemade ice cream.

Features
Material: Stainless Steel, Zinc
Finish: Enameled
Features: Direct Drive Motor, Tilt Back Head
Includes: Dough Hooks, Instruction Manual, Flat Beaters, Balloon Whisk, Stainless Steel Mixing Bowl
Appliance Capabilities: Mixer
Number of Speeds: 10
Power Wattage Output: 300 Watts
Safety and Security Features: Safety Lock
Care and Cleaning: Dishwasher Safe Parts
Protective Qualities: Shock Resistant
Warranty Description: 1 Year Limited Manufacturer Warranty, 1 Year Limited Manufacturer Warranty on Defectives, 1 Year Manufacturer Total Replacement Warranty
Capacity (volume): 4.5 Qt.
Dimensions: Length: 14.1 "; Width: 8.7 "; Depth: 13.9 "
Post a Comment
get this widget here
Related Posts with Thumbnails

Top 10 Members

Malaysia Online Shopping

MalaysiaOnlineShoppingDirectory.com